Pazar, Şubat 06, 2011

Çavdar ve Tam Buğday Unlu Ekmek

Malzemeler

1 cup çavdar unu
1 cup beyaz un
2 cup tam buğday unu
2 tsp tuz
2 tsp instant maya
1 tbsp zeytinyağı
2 cuptan 1 parmak eksik su

Yapılışı

Ekmek makinesinde malzemeleri su+yağ+tuz+unlar+maya sırasıyla koyup temel ekmek programında (Sinbo makineler için 3 saatlik 1. program) çalıştırıyoruz... Pişince afiyetle yiyoruz :)

5 yorum:

  1. makinada çeşitli ekmekler yapmaya bayılıyorum:) eline sağlık
    en son yayının nerede bilemedim:(
    o yüzden buraya yazdım, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. En son bu ekmeği hazırlamıştım, yani doğru yerdesin ;) Senin gibi marifetli bir arkadaşın elinde ekmek bir başka lezzetli oluyordur eminim... sevgiler benden de...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar;
    Moulinex ekmek makinasını kullanıyorum. Makinayla beraber verilen tarif kitapçığındaki un ölçüsü gr cinsinden verilmiş. Makinayla beraber verilen ölçü kabında ( cup ) oz ölçü birimi kullanılmış. Bu yüzden internetten tariflere baktım . 3 cup un ölçüsü ve 320 ml su ölçüsü ( diğer ölçüler sizinkilerle aynı ) olan tarifi denedim . Cup 'ımı ölçtüm . 200gr un alıyor. Sizin cup olarak verdiğiniz ölçü , her çeşit ekmek makinasına uyuyor mu ? Yukarıdaki tarifi 1000 gr ekmek seçeneğinde pişiriyorum . Ama daha az sıkı ve delikli ekmek yapmak istiyorum ne yapabilirim ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Safran,

    Ben de bir Sinbo edindim ve ekmek yapmaya başladım. Çavdar unu ile tarif aradığımda karşıma çıktınız. Ancak ekmeklerinizin tepesinde çökme farkettim. Bu nedendir? Ben de Sinbo da yapıyorum. 4705 modelini aldım. Ancak hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Tarifleri denemeye bu açıdan çekindim doğrusu. Teşekkürler...

    YanıtlaSil