Pazar, Nisan 19, 2020

Mini Francala Ekmekler

Malzemeler:
500 gr un
350 ml sıcak su (1 su bardaği+1çay bardağı/ aşırı kaynar olmayacak)
1 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya

Üzerine sürmek için biraz çırpılmış yoğurt

Yapılışı

Ekmek makinesine, mutfak şefine veya elinizde yoğuracaksanız bir kaba malzemeleri almadan önce, 350 ml sıcak suyun içine mayayı ve şekeri koyarak karıştıralım ve erimesini sağlayalım. Çok bekletmeye gerek yok yaş maya değil çünkü. Ekmek makinesinde hamuru yoğurdum ben önce erittiğim bu karışımı ve üstüne un ve tuzu alarak 8 nolu hamur programında, hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım. Elde yapacaksanız siz de hamuru özdeşleştikten sonra 45 dakika mayalanmaya bırakın. Sonra mayalanan hamuru 8-10 parçaya ayırın. Şekil vermeye başlamadan evvel bir kaba su koyup fırının en alt kısmına koyarak fırını 230 sereceye ısıtmaya başlayın. Siz hamurları bitirene kadar fırın uygun sıcaklığa gelecektir. Elinizi ve tezgahı unlamayı unutmayın ki yapışmasın. Hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz ben mini francala gibi yaptım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alarak üstlerini ıslak bir bez ile örtüp 15-20 dakika da tepsi mayasını bekleyelim. Ardında üzerlerine yoğurt sürüp isterseniz bıçakla keserek fırına verelim. Üzeri kızaran ekmekleri fırından alıp telin üzerinde soğumaya bırakalım. Sonra afiyetle yiyelimm.. :) Safran..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder