Salı, Aralık 11, 2007

Cevizli Köy Ekmeği

Malzemeler


1 cup çavdar unu
1 cup tam buğday unu
2 cup beyaz un
1 cup ceviz (ayıklanarak iri kıyılmış)
2 tsp instant maya
2 tsp tuz
1 tbsp sıvıyağ
2 cup su

Yapılışı


Ekmek makinesine malzemelerimizi su+tuz+sıvı yağ+un+maya sırasıyla koyarak temel ekmek programında (makinesi Sinbo olanlar için 1. program-3 saatlik) çalıştıralım... Ek malzeme sinyali geldiğinde ceviz içini ilave edelim ve pişmeye bırakalım... Ekmeğimiz pişince makineden çıkarıp kabıyla beraber 10-15 dakika kadar soğumasını bekleyip kalıptan öyle çıkaralım ve ızgara teli üzerinde soğutup dilimleyelim, afiyetle yiyelim... :)

4 yorum:

  1. Safran'cım,

    Ellerine sağlık, ekmeğin görüntüsü aklımı başımdan aldı valla :))

    Bayramın kutlu olsun,

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. KENWOOD BM 250 EKMEK MAKİNASI ALDIM.TARİFLERİNİZDEKİ ÖLÇÜLER MAKİNANIN İÇİNDEN ÇIKAN ÖLÇEKTE AYNEN VAR FAKAT TARİFLERİNİZDEKİ CUP NE KADARLIK BİR ÖLÇÜ?BİR SU BARDAĞI ANLADIM AMA EMİN DEĞİLİM.

    YanıtlaSil
  3. Web Design Company UK, Web Development Services

    YanıtlaSil