Perşembe, Temmuz 12, 2007

Çavdar Ekmeği



Malzemeler

2 cup çavdar unu
2 cup beyaz un
2 tsp instant maya
2 tsp tuz
1 tbsp sıvıyağ
2 cup su

Yapılışı

Ekmek makinesine malzemelerimizi su+tuz+sıvıyağ+un+maya sırasıyla koyarak temel ekmek programında (makinesi Sinbo olanlar için 1. program-3 saatlik) çalıştırıyoruz, afiyetle yiyoruz... :) not: istenirse malzeme ekleme sinyali duyulduğunda içine ceviz vb.ilave edilebilir, çok daha lezzetli bir ekmek oluyor :)

6 yorum:

  1. merhaba Mine, tariflerde geçen cup ekmek makinelerinin içinden çıkan 200 ml lik plastik ölçü bardağının adı, markalar değişse de ekmek makinelerinin tarif kitapçıklarında ortak olarak kullanılan adı bu, o nedenle tariflerde de bu şekilde yer veriyoruz, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Acaba cavdar ekmeginizdeki tarif kac gramlık ekmek için

    YanıtlaSil
  3. ekmeğinizi denedim, ama 2 cup su çok geldi.
    makina yoğururken çok un eklemem gerekti.
    diğer beyaz ekmekte bir sorun yaşamamıştım, ama bu pek başarılı olmadı.
    bir dahasına su miktarını beyaz ekmek tarifinde olduğu gibi kullanacağım.

    YanıtlaSil
  4. Kullanılan unun cinsi ile alakalı bir durum aslında... Benim kullandığım markaya 2 cup su anca yetiyor, ama en güzeli tabi zamanla kendi malzememizin diline göre hareket etmek... Örenğin pirinç pilavı yaparken yeni bir pirin aldıysam ihtiyatlı olurum çünkü bazı prinç cislerinde 1!e 2 ölçüsü kötü sonuç verir hakikaten... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil