Hamuru için
1 bardak un (200 gr)
3/4 bardak krem peynir veya labne peyniri (150 gr)
1/2 bardak ıspanak püresi (50 gr) (haşlanmadan robotta kıyılarak elde edilecek)
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tatlandırmak için tuz
İçine
Haşlanmış ve ezilmiş 4-5 patates
İstenilen baharatlar
Yapılışı
Ispanağı, peyniri, tuzu ve sıvıyağı mutfakta robotuna alalım ve homojen bir karışım elde edene dek karıştıralım/kıyalım… Bu karışımın üzerine un da ekleyerek karıştırmaya devam edelim (ben bu aşamada elimde yoğurdum)…Elde ettiğimiz hamuru kapalı bir kapta 20-30 dakika dinlendirelim… Dinlendirilmiş yeşim taşı rengi :) hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler elde edelim ve bunları yarım cm kalınlığında yuvarlak açalım…Ortasına hazırladığımız baharatlı patates toplarından bir tane koyup çevresini ıspanaklı hamurla kaplayıp yeniden top haline getirelim (Saffron’un resimlerine bakabilirsiniz)....Yeniden beze haline getirdiğimiz hamuru patatesini dışarı çıkarmadan yeniden açalım ve teflon tavada önlü arkalı pişirelim…İstersek üzerine tere yağ sürerek sıcak sıcak servis yapalım, afiyetle yiyelim :)
Safrancım yaa süper olmuş .Nekadar değişik bir tarif daha önce hiç duymamıştım.İlginç bir yapılışı var.Hemen yapma isteği duydum ama neyazıkki buralarda ıspanak bitti.Hevesimi kışa saklıyacağım.Ellerinize sağlık canım anneninde seninde sevgiler..
YanıtlaSilSafrancığım,ne ilginç bir yemek.Hemen denemem lazım.(aklımda kalacağına) Adaşına gittim,inceledim.Teşekkürler bize bu bazlamayı öğrettiğin için.Eline sağlık.Adaşının da tabi.Selamlar....
YanıtlaSilArzucuğum tatlı çocuklarım bayılacak eminim bu bazlamalara hele bizimki gibi dolaşarak yemeyi seviyorlarsa :) Üçünüze de sevgilerimi yolluyorum canım :)
YanıtlaSil:)) Münevverciğim gerçekten denemeni tavsiye ederim, yanına da demli bir çay yada soğuk bir ayran oh :)) Sevgiler canım :)
YanıtlaSilBen bir yeşilci olarak rengine bittim bunların! Amanın, naneyle nasıl olurlar ki Safran?! Abartma Sibel mi dedin ben mi öyle duydum:)) Ispanak kaldı mı bilinmez, bulunursa denenecek! Ya da kısmet seneye kışa artık..
YanıtlaSil:)) Yok Sibelcim yok gerçekten abartma demek bir tarafa, şöyle gözlerimi yukarı doğru kaldırıp hayal bile kurdum...Taze nane, maydonoz, hatta azıcık fesleğen yaprağı, tere, roka karıştıralarak yapılsa nasıl olur diye...Bana göre hiç fena olmaz sen ne dersin? Hepsinin tadı peynire yakışıyor nasılsa :) Denemeliyiz bence ;))
YanıtlaSilsafran ellerine sağlık çok güzel
YanıtlaSilSafran yine neler yapmışsın. bu harika bir bazlama. acil yapılacaklar listesine girdi ama birkaç gün evde olmayacağım.
YanıtlaSiladaşının blogu da çok keyifli. eline sağlık.
Çok teşekkür ederim Handancığım sağolasın, beğenmene çok sevindim :) Sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Hülyacığım ben de öyle birkaç gün buralarda olamayacağım, dönüşte artık bu güzel lezzeti tekrar yapmak kısmet olur umarım, denersen beğeneceğini zannediyorum, en içten sevgilerimi gönderiyorum :)
YanıtlaSilGuzel bir tarif. tebrik ederim.
YanıtlaSil