Safran Mutfakta-Ekmek Makinesi ve Ekmek

Salı, Aralık 11, 2007

Cevizli Köy Ekmeği

Malzemeler


1 cup çavdar unu
1 cup tam buğday unu
2 cup beyaz un
1 cup ceviz (ayıklanarak iri kıyılmış)
2 tsp instant maya
2 tsp tuz
1 tbsp sıvıyağ
2 cup su

Yapılışı


Ekmek makinesine malzemelerimizi su+tuz+sıvı yağ+un+maya sırasıyla koyarak temel ekmek programında (makinesi Sinbo olanlar için 1. program-3 saatlik) çalıştıralım... Ek malzeme sinyali geldiğinde ceviz içini ilave edelim ve pişmeye bırakalım... Ekmeğimiz pişince makineden çıkarıp kabıyla beraber 10-15 dakika kadar soğumasını bekleyip kalıptan öyle çıkaralım ve ızgara teli üzerinde soğutup dilimleyelim, afiyetle yiyelim... :)

4 Comments:

Blogger Özlem said...

Safran'cım,

Ellerine sağlık, ekmeğin görüntüsü aklımı başımdan aldı valla :))

Bayramın kutlu olsun,

Sevgilerimle,

12/22/2007 12:36:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

KENWOOD BM 250 EKMEK MAKİNASI ALDIM.TARİFLERİNİZDEKİ ÖLÇÜLER MAKİNANIN İÇİNDEN ÇIKAN ÖLÇEKTE AYNEN VAR FAKAT TARİFLERİNİZDEKİ CUP NE KADARLIK BİR ÖLÇÜ?BİR SU BARDAĞI ANLADIM AMA EMİN DEĞİLİM.

4/24/2008 10:03:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Web Design Company UK, Web Development Services

12/17/2008 12:48:00 ÖS  
Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarif. tebrik ederim.

8/19/2011 04:30:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home